fbpx

Kinek és milyen területre ajánljuk a Corvust?

Hallottál már a professzionális UTV-ről? Válaszod akár igen, akár nem, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk olyan információkat, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek! Például leírjuk, hogy egyáltalán mi is az UTV, mit kell tudni a járművekről, milyen területeken és kiknek ajánljuk!

Kezdjük az alapokkal!

Az UTV, azaz Utility Terrain Vehicles - magyarul haszon terepjárónak lehet fordítani - Magyarországon még nem túl ismert közlekedési eszköz. Több személy szállítására is alkalmas, nagy és széles jármű, melyet főként munkaeszközként használnak.Az UTV előnyei

Ezeket a járműveket kifejezetten a természetben végzett munkához tervezték. A nyomatékos diesel motornak köszönhetően a vízmosás, göröngyös, sziklás vagy éppen sáros utakon való közlekedés sem jelent akadályt, így olyan terepeken is jól funkcionál, ahol kisteherautóval vagy személygépjárművel nem lehet közlekedni.

A Corvus UTV megalkotásakor a teljesítmény mellett a másik fő szempont a védelem volt. A motor egy speciális csövekből kialakított robosztus csőalvázban található, melyet teljes hosszúságban egy erős, merevített műanyag haspáncél takar, ami védelmet biztosít a motor és a váltó számára a legnehezebb terepen is.

 

UTV a gyakorlatban

A természetben végezhető munkák többségében remekül ki lehet használni az UTV adta lehetőségeket, de most az alábbi területeket kiemelve szeretnénk bemutatni, milyen sokrétű járműről van szó!

 

Mezőgazdaság:

A Corvus UTV ergonomikus, télen-nyáron kényelmes munkavégzést biztosít a mezőgazdaságban dolgozók számára. Tároló kapacitásának és billenthető rakterének köszönhetően megkönnyíti a nehéz gépek támogatását és a mezőgazdasági eszközök mozgatását. Emellett az általános karbantartási feladatok ellátásában, valamint a termények és növények ellenőrzése alkalmával is hasznos társnak bizonyul.Erdészet:

Az erdő- és vadgazdálkodás során a nehezen megközelíthető, esetenként sáros vagy erősen kiszáradt talaj egyaránt kihívás elé állítja a közlekedési eszközöket, megnehezítve ezzel a környezetvédelmi ellenőrzéseket, munkaeszközök és faanyagok szállítását, a vadetetők ellenőrzését, és a takarmányszállítást. Sok esetben tereprendezési és karbantartási feladatokat is el kell látni, hogy az utak ismételten járhatóak legyenek, ezekben pedig kiváló társnak bizonyul a Corvus UTV! A nyomatékos diesel motornak, a 4X4-es áttételnek, valamint a praktikus kialakításának köszönhetően ugyanis a legzordabb terepviszonyok sem állíthatnak számára leküzdhetetlen akadályt!Kertépítés, kertészet:

Piacvezető tároló kapacitás segíti a kertépítő szakemberek és kertészek mindennapi munkáját. A Corvus UTV elülső, oldalsó és ülés alatti tároló rekeszeiben összesen 244 l / 70 kg tárolható. Raksúly kapacitása 450 kg, teljes terhelhetősége pedig 720 kg, így nem okoz gondot a kertészeti szerszámok és eszközök, növényvédelmi szerek, öntözőtömlők, valamint a facsemeték és növények szállítása sem.Állattenyésztés:

Az állattenyésztéssel foglalkozó terepek sokszor szembesülnek szállítási és anyagmozgatási nehézségekkel. Télen a fagyott föld, tavaszi és őszi időszakban a sáros, süppedő talaj, nyáron pedig a homokos felületek okoznak problémát azokon a területeken, amik traktorok számára sem megközelíthetők. Ezekre az esetekre kínál megoldást a Corvus UTV. Legyen szó az állattartáshoz szükséges eszközök szállításáról, takarmányozásról vagy szalmaszállításról, tisztító berendezések fuvarozásáról vagy személyszállítási feladatok ellátásáról, a professzionális UTV kényelmes megoldást nyújt az év minden napján!

 

Lovaspark:

A lovardák és lovas iskolák működését számos területen tudja segíteni egy UTV. A lovas- és lófelszerelések, illetve a szerszámok mozgatásában, takarmány szállításában, valamint a területen belüli személyszállításban egyaránt hasznosítható, de kiváló kíséretnek bizonyul lovas túrák alkalmával is. Így legyen szó bármilyen rendezvényről, a Corvus UTV garantáltan helytáll!Szabd személyre UTV-det!

Mivel az UTV több területen is kiváló társad lehet, kérd egyénre szabott felszereltséggel, hogy munkádhoz vagy szórakozáshoz garantáltan tökéletes választás legyen!

Fedezd fel a mindennapi munkavégzés új módját! Ismerd meg a Royal-Kert Kft. által forgalmazott európai gyártmányú Corvus TerrainDX4-et!