fbpx

Készülj fel a téli off-road élményekre!

Néhányan még azt gondolják, hogy a tél beköszöntével véget ér az UTV használatának ideje, azonban sokan felfedezték már a téli off-road élményekben rejlő lehetőségeket és izgalmakat.

Hideg idő, sőt, havazás sem jelenti azt, hogy egész télre le kell parkolni a járgányt a garázsba. Megfelelő előkészülettel és elővigyázatossággal a téli hónapokban is élvezhető az UTV használata. Néhány tipp követésével biztosan felkészülten fogsz kimenni a terepre.A jármű ellenőrzése

Alapvetően minden alkalommal fontos, hogy indulás előtt megbizonyosodj a járműved biztonságosságáról, azonban télen erre még nagyobb figyelmet kell szentelni. Ellenőrizd a folyadékokat, és használj olyan olajat, ami ellenáll a hidegnek. Ilyenkor fokozottan ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön nedvesség az üzemanyagtartályba, mert ha víz vagy nedvesség kerül bele, az megakadályozza a motor beindulását.

Terepezés után tisztítsd meg az UTV-t a ráfagyott jeges és havas rétegektől, valamint rendszeresen ápold a járgányt, mivel a jégmentesített utak vegyszerei károsíthatják és berozsdásíthatják az UTV-t.

 

Megfelelő felszerelés

Néhány felszerelés megkönnyítheti az UTV-zést és fokozhatja a téli terepes élményét. A 4 kerék elejére erősített hóekék segítenek viszontagságos környezetben is haladni. A téli gumiabroncsok és a nagy hóban a hóláncok növelik a tapadást és az úton tartják a járművet. A biztonság kedvéért legyen nálad egy vonóheveder, amellyel elakadás esetén másokon is segíthetsz.Szabályok követése

Télen fokozottan figyeljünk az UTV-re vonatkozó szabályokra terepen. Olyan utakat használjunk, amelyeket viszonylag jól ismerünk, ha hó borítja a terepet ne menjünk ismeretlen helyekre. Vegyük figyelembe a fényviszonyokat, használjunk az időjárásnak és a napszaknak megfelelő világítást.

 

Tartsd magad melegen!

Mivel télen gyakran süllyed fagypont alá a hőmérséklet, ezért ha ilyenkor UTV-vel közlekedsz nagyon fontos, hogy melegen tartsd magadat! Öltözködj rétegesen, legfelül viselj víz- és sárálló ruhát. A hidegnek és a fagyásnak legjobban a kezeid és lábaid vannak kitéve, ezért viselj mindig vastag kesztyűt és meleg zoknit. Ha gyakran tervezel UTV-vel kimenni hasznos lehet beszerezni fűthető ruhadarabokat (pl. bakancsot, kabátot, mellényt). Emellett télen érdemesebb többször rövidebb időre kimenni az átfagyás elkerülése végett.

A legnagyobb komfortérzetet azonban a Corvus Terrain DX4 CAB felszereltségével érhetsz el, hiszen a zárt, fűthető utastérben teljes mértékben védve vagy a külső hatásoktól és a hideg időjárástól.Források:

https://atvhelper.com/how-to-prepare-your-atv-for-winter-riding/

https://corvus-utv.com/en/corvus-world