fbpx

Készülj fel a 2023-as vadászati idényre a Corvussal!

Sok vadász számára az UTV felbecsülhetetlen értékű eszközzé vált.

 Bár a legtöbb vadász minden részletét aprólékosan megtervezi a vadászatnak, mégis jól jön egy jármű, amelyre bármikor támaszkodhat a kintlét során.

Összeállítottunk egy ellenőrző listát, ami segít a felkészülésben.Kiegészítők, amire szükséged lehet

A vadászoknak tervezett kiegészítők listája szinte végtelen, de van néhány olyan elem, amelyre biztosan számíthatunk és igencsak megkönnyítik a dolgunkat.

GPS: Ismeretlen terepen való vadászathoz a GPS-egység elengedhetetlen. Ez jelentheti a különbséget az egész éjszakai körben járás és a táborba való visszatérés között. A legtöbb GPS-rendszer működéséhez az eszköznek három vagy több műholdat kell látnia. Emiatt előfordulhat, hogy nem működnek, ha a jelet meredek lejtők vagy más természeti tényezők blokkolják. Ismerkedj meg vele, mielőtt az erdőbe mész!

Csörlő: Kihúz a legszorultabb helyzetekből is. A csörlő használata közben ne felejtsd el járatni a jármű motorját, azonban azt is tartsd észben, hogy rengeteg energiát fogyaszt, még a teljesen feltöltött akkumulátort is lemeríthetik!

Ajtó és szélvédő: A zárt UTV-k nagyobb kényelmet nyújtanak az utakon a teljes fülkének köszönhetően. Legyen szó fél- vagy üvegezett kabin ajtóról, mindkettő örvendetes védelmet nyújt a kellemetlen időjárás ellen.

Fűtés: A fűtés használata elengedhetetlen a hideg, nyirkos időben.

Extra tárolás: Előnyben részesítjük azokat a tárolódobozokat, amelyeknek erős a tartásuk, merev oldalfallal rendelkeznek és fontos a nyílás körüli jó tömítés is.Személyi védelem

A vadászat a sportnak egy olyan egyedülálló fajtája, amely során csak magadra számíthatsz. Ha vadászat közben megsérülsz, eltévedsz, vagy elakadsz szükséged lesz a találékonyságodra, képességeidre és ösztöneidre. Ezért nagyon fontos, hogy minden várható és váratlan helyzetre előre felkészülj, amennyire csak lehet. A következő eszközök becsomagolását fontold meg az expedíció megkezdése előtt:

Elsősegély-készlet,
Kötél,
Öngyújtó vagy vízálló gyufa (körömlakkal bevonva vízállóvá lehet alakítani bármilyen gyufát),
Zseblámpa és kés,
Törlőkendő,
Kerékjavító készlet,
Kis ponyva, amely menedékként is szolgálhat,
Egy második pár zokni,
Esőkabát vagy melegebb kabát évszaktól függően.

Az összegyűjtött elemek mindegyike életmentő lehet, és könnyedén tárolhatod az ülés alatti tárolódobozok egyikében.

Ne feledd, csak akkor lesz sikeres a szezon, ha te is épségben térsz haza! Vadászatra fel!