fbpx

Így téliesítsd Corvusod!

Sokan azt gondolják, hogy a hideg idő beköszöntével véget ér az UTV szezon, viszont az igazán izgalmas téli off-road idény még el sem kezdődött, és lássuk be a munka se fogja megvárni a jó időt! Megfelelő előkészülettel és elővigyázatossággal a téli hónapokban is élvezhető marad a Corvus UTV használata!

Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítségével nem fogják utadat állni a mínuszok!

Így téliesítsd a Corvusod

A jármű ellenőrzése

Alapvetően minden használat előtt fontos meggyőződni a jármű épségéről, biztonságosságáról, azonban erre a téli időszakban érdemes még nagyobb figyelmet fordítani. Indulás előtt ellenőrizd a folyadékokat, és használj olyan olajat, ami ellenáll a hidegnek. Ilyenkor fokozottan ügyelj arra is, hogy ne kerüljön nedvesség az üzemanyagtartályba, hiszen az megakadályozhatja a motor indulását.

Miután végeztél a terepen, tisztítsd meg az UTV-t a sártól, vagy a ráfagyott jeges, havas rétegtől. A jármű folyamatos külső ápolása ebben az időszakban azért is fontos, mert az utak jégmentesítése során használt vegyszerek károsíthatják és berozsdásíthatják az alkatrészeket.

Megfelelő felszerelés

A megfelelő felszerelések nemcsak megkönnyíthetik, de fokozhatják is a téli terepezés élményét. A téli gumiabroncsok és nagy havazás esetén a hóláncok növelhetik a tapadást és az úton tartják a járművet, míg a 4 kerék elejére erősített hóekék segítik a biztonságos környezetben való haladást. A biztonság kedvéért legyen nálad egy vonóheveder is, hogy elakadás esetén segíteni tudj másokon.

Így téliesítsd a Corvusod

Szabályok következetes betartása

Reméljük, hogy mindenki számára magától értetődő, hogy az UTV járművekre vonatkozó szabályokat betartsa nemcsak közúton, hanem terepen is. Rossz időjárás esetén azonban fokozott figyelemmel közlekedj és válaszd inkább az ismertebb, biztonságosabb utakat. Nagy havazás esetén ne menj ismeretlen helyekre, mindig vedd figyelembe a fényviszonyokat és használj az időjárásnak és napszaknak megfelelő világítást.

Te is készülj fel az időjárásra!

Ha télen bármilyen járművel közlekedsz fontos, hogy minden eshetőségre felkészülj és melegen tudd magad tartani a mínuszokban is! Öltözködj rétegesen, a felső réteg lehetőleg legyen víz- és sárálló. A hidegnek és a fagyásnak legjobban a kezeid és a lábaid vannak kitéve, ezért viselj mindig vastag kesztyűt és zoknit. Ha gyakran tervezel terepen lenni, érdemes elgondolkodni fűthető ruhadarabok (pl. bakancs vagy kabát) beszerzésén. Emellett ha teheted, érdemes többször rövid időre kimenni az átfagyás elkerülése végett.

A komfortérzet maximalizálása érdekében válaszd a Corvus Terrain DX4 CAB vagy CAB CLIMA felszereltségű UTV-t, hiszen a zárt, fűthető utastérben teljes mértékben védve vagy a külső hatásoktól és zord időjárástól.